Ben je benieuwd hoe het nu precies zit met de genezing van een helixpiercing? Lees dan gauw verder! We vertellen je meer over hoe lang een helixpiercing moet helen, hoe je een onstoken helixpiercing kunt verzorgen en welke piercingsieraden je in een helixpiercing kunt dragen.

Helix piercing kopen

Een helixpiercing is een ontzettend veelzijdige piercing je kunt er alle kanten mee op. Als je piercing eenmaal genezen is, heb je de keuze uit ontzettend veel verschillende piercingsieraden, van prachtige helixbarbells tot aan comfortabele click ringen. Wil je je helixpiercing nog iets extras meegeven? Maak je click ring dan compleet met een mooie click ring bedel!

Wat is een tragus piercing?

Een tragus piercing is een type kraakbeenpiercing en valt onder de oorpiercings. Een traguspiercing wordt gezet door het kleine flapje kraakbeen aan de voorkant van je oor, net voor je gehoorgang. Hierdoor zit het piercingsieraad net tegen de zijkant van je gezicht aan, wat veel mensen een mooie en subtiele plek vinden. Meestal wordt er een klein sieraadje in deze piercing gedragen, maar sommigen hebben genoeg plek om twee of meerdere sieraadjes te dragen. Bij het zetten van je traguspiercing wordt de naald zo gestoken, dat de uiteindelijke plaatsing van het sieraad net voor je gehoorgang is. Draag je regelmatig oordopjes? Geef dit dan aan bij je piercer, dan kun je samen kijken hoe je traguspiercing het beste geplaatst kan worden.

Wat is een Conch Piercing?

Een conchpiercing is een piercing die door je oorschelp heen gaat, meestal in het diepe, komvormige gedeelte van de binnenste oorschelp. De piercing gaat hierbij door het dikste stuk kraakbeen van je oor.

 

Inner, outer?

Inner of outer conch, beide termen kun je wel eens tegenkomen als je op conch piercings gaat zoeken. Een inner conch piercing zit dus echt in het binnenste gedeelte van je oorschelp, terwijl een outer conch piercing in het buitenste, platte gedeelte van je oorschelp zit. Niet helemaal hetzelfde als een helix piercing (deze zit namelijk echt tegen de omgekrulde rand -aka de helix- van je oor), maar wel daarbij in de buurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *