Hoe weet ik welke maat ik moet hebben?

Het beste antwoord krijg je door je piercingsieraden op te meten. Als je nu al een goed passend sieraad in je piercing draagt, dan kun je het sieraad uit je piercing halen, opmeten en die maat aanhouden. Gebruik hiervoor altijd een schuifmaat. Met ander meetgereedschap (zoals een liniaal of rolmaat) krijg je nooit een nauwkeurig resultaat omdat je de sieraden er vaak niet mooi strak tegenaan kunt houden, dus die schuifmaat is belangrijk!

Hoe gebruik je een ringopener?
Schuif het ringetje om het uiteinde van de ringopener. Knijp voorzichtig in de twee handgrepen, zodat je druk op de binnendiameter van het ringetje zet. Pak het balletje of het segmentje vast en blijf in de ringopener knijpen tot je voorzichtig het balletje of segmentje eruit kunt pakken. Voilá, je piercingring is geopend!

De Diameter

De diameter geeft het breedste punt aan van een ring, gemeten aan de binnenzijde. Ook geeft het de grootte aan van een los accessoire, bijvoorbeeld een opschroefballetje.

Nodig om: te bepalen hoe groot de cirkel moet zijn die om je huid of een lichaamsdeel heen sluit. De diameter wordt altijd gemeten aan de binnenzijde van het sieraad. Ook nodig om te bepalen hoe groot je opschroefaccessoire moet zijn.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *