Om zo lang mogelijk van je tattoo te kunnen genieten is het ongelofelijk belangrijk om je tattoo goed te verzorgen.

Waar moet je op letten om te zorgen dat je tattoo zo snel en mooi mogelijk geneest? De belangrijkste tattoo verzorgingstips op een rij:

  • Laat je tattoo niet uitdrogen
  • Maak je tattoo regelmatig schoon
  • Niet zwemmen, in bad en niet te lang douchen
  • Zweet en vuil in je wond vermijden
  • Geen sterke zon of onder de zonnebank
  • Blijf van je tattoo af, ook als het vreselijk jeukt
  • Draag geen vieze of te strakke kleding

Folie Het aanbrengen van een transparante (huishoud)folie na het zetten van je tattoo kan voordelen, maar ook nadelen hebben. Het grote voordeel is natuurlijk dat je pluisjes en ander vuil uit je tattoo houdt. Je huid voelt ook wat minder droog aan, waardoor de eerste fase van de genezing soepeler zou kunnen verlopen en je minder last van korstjes hebt. Folie kan je huid echter ook teveel afsluiten waardoor deze niet goed meer kan ademen. Dat kan voor flinke irritaties zorgen, zeker als je huid al wat gevoeliger is normaal gesproken. Er zijn ook speciale tattoo folies verkrijgbaar, deze folies zijn zelfklevend en blijven gedurende de eerste dagen op de tattoo zitten.

Insmeren Na het wassen en voorzichtig droogdeppen van je tattoo kan je huid flink droog aanvoelen. En te droge tattoo kan hierdoor kleine scheurtjes en barstjes oplopen wat de tattoo kan beschadigen. Daarom wordt er in heel veel gevallen geadviseerd om je tattoo in te smeren met een creme of balsem. Zo blijft je huid soepel, kunnen irritaties verminderd worden en kan je tattoo zo mooi mogelijk genezen. Smeer je tattoo in ieder geval na elke wasbeurt in, de eerste dagen is dat twee keer per dag. Als je tattoo al wat meer genezen is, kun je nog steeds twee keer per dag smeren, met eventueel een extra smeerbeurt tussendoor als je huid erg droog aan gaat voelen. Smeer wel een beetje spaarzaam, het is niet de bedoeling dat je tattoo constant onder een dikke laag zalf of creme bedekt zit. Dun smeren dus, zodat het product ook goed in kan trekken en zo zijn werk kan doen.

Zweet en vuil in de wond vermijden

Zorg dat je je tattoo zo schoon mogelijk houdt. Voorkom dat er te veel zweet of vuil in komt. Dat kan ervoor zorgen dat je tattoo gaat ontsteken. Houd je tattoo zo schoon mogelijk
 en wees voorzichtig met sporten en zwaar lichamelijk werk totdat je tattoo is genezen.

Heb je huisdieren of werk je in een omgeving met veel stof, zaagsel, haren? Dan is tattoo folie ideaal om de eerste dagen na het zetten door te komen! Met de zelfklevende tattoo nazorg folie, ook wel second skin genoemd, bescherm je je nieuwe tattoo tegen deze vuiligheid en kan je tattoo rustig genezen. Een zelfklevende tattoo folie kan tot 3-5 dagen laten zitten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *